Weekend Eifel 2017 met Jeroen

23 juni – Richting Hotel Brauer

23 juni 2017
De route stond op versie 4.4 en was de definitieve route, deze 21 juni nog snel even gestuurd naar Jeroen, zodat hij hem ook in zijn navigatie kon inladen 23 Juni was het dan eindelijk zover en rond 10 uur vertrokken we vanuit Nijverdal richting de Eifel.
Luisteren naar de navigatie 😉

Via Rijssen, Goor en Haaksbergen om bij Aalten de grens over te gaan. Bocholt gingen we nog doorheen en achter Bocholt hebben we even een stop gemaakt om een broodje te eten en wat te drinken. maar daarna pakten we veel buitenwegen, waar we lekker op konden schieten. Na een paar stops onderweg, waar we ook soms wat lekkers aten, waren rond 17:00 bij Hotel Brauer. Ingecheckt en kregen een mooie kamer die over de Moezel keek.

Hotel Brauer met uitzicht op de Moezel

Even een selfie met mijn maat Jeroen

We hadden besproken zonder eten, dus ‘s avonds maar even Treis in. Een lekker restaurant opgezocht en heerlijk gegeten.
Na de lunch nog even lekker een wandeling gemaakt, en bij terugkomst bij Hotel Brauer nog lekker even wat gedronken op het terras.

 

24 juni – Lekker rondreiden in de Eifel

24 juni 2017
‘s Ochtends eerst lekker ontbeten in het hotel tegen 10 uur de motor gestart om lekker de hele dag te gaan rijden, de weersvooruitzichten waren gewoon geweldig, zonnig en 27 graden. We hebben lekker de Moezel gevolgd, zijn iets grotere wegen, maar zekers mooie wegen. Bij Alf hebben we alleen even niet de Moezel gevolgd, maar een mooie slingerweg door de bosrijke omgeving genomen om bij Kröv de Moezel weer te volgen. De laatste wijziging in de route was een uitstapje naar Moselpanorama Piesport. Deze was ik nog net, op het laatst, tegengekomen op De motorrijder, en moesten hier ook maar even stoppen (en natuurlijk de slingerweg nemen 😉 ) Het was ook lunchtijd, dus hier maar even Jeroen zijn vaste Duitse lunch genomen, een strammer max.
Na de lunch hebben we de route voorgezet om door te gaan naar Trier. Trier is gewoon een geweldige stad om even door te lopen, vooral als je er nog nooit bent geweest. We hebben hier lekker wat gedronken op een terras en even lekker de stad doorgelopen.
Het was al na 16:00 toen wij uit Trier wegreden en moesten nog een dikke 170 km. Het volgende stuk route was heel anders dan de route in de ochtend, waar we toen een beetje de grote wegen hadden langs de Moezel, kregen we nu de mooie slingerwegen met de smallere wegen. Route was gewoon geweldig, veel hoogte verschillen mooie droge schone wegen. Rond 19:15 reden we Mastershausen binnen en zagen een mooi restaurant. We hadden samen zoiets van daar gaan we lekker eten. Het weer was nog steeds geweldig, dus lekker op het terras een lekker zigeunerschnitzel gegeten.
Na het eten zijn we verder gereden om de laatste 30 km te rijden naar Hotel Brauer en tegen 22:00 zetten we de motoren in de garage. Na het douchen hebben we nog lekker even weer op het terras gezeten, om hierna weer lekker in het bed te kruipen.

       

 

25 juni – de terugreis

25 juni 2017
Rond 7 uur is het weer geweldig, dat zal een mooie terugreis worden. Alleen trok de lucht toch wel een beetje dicht en 1,5 uur later zag het er toch een beetje anders uit.
7 uur
9:44
Tegen 10 uur de motoren weer gestart en richting huis gereden. De hele tijd zag de lucht er heel dreigend uit en soms viel er ook een sputter regen. In de buurt van Nürnburg was alleen een hoofdweg afgesloten, voor 1 of ander evenement. Alleen was er geen omleiding aangegeven en de Duitsers kwamen al bij ons als we een weg wisten. Alles was afgezet elk weggetje wat we in wouden kwamen mensen uit die ‘nee’ knikte en je deze weg niet hoefde te proberen. Nu begon het ook nog harder te regenen en besloten we toch maar om ons regenpak aan te doen, voordat we verder reden.
Na ongeveer 2 uur rond te hebben gereden zagen we uiteindelijk een bord “umleitung”. Wat waren we blij en hebben maar snel deze gevolgd. Deze ging richting Koln, waar we toch maar een stuk snelweg hebben genomen. Tegen 14:00 hebben we even wat gegeten en besloten om het regenpak uit te laten. Ook hebben we samen overlegd om de navigatie weer in te stellen op vermijd snelweg. De rest van de route ging weer volgens planning en tegen 19:00 waren we lekker in Nijverdal. Al met al hebben we een geweldig weekend gehad en een hele mooie route gereden.
Deze blog is ook te lezen op Myroute:
https://www.myrouteapp.com/nl/social/blog/558?mode=share

Eén antwoord op “Weekend Eifel 2017 met Jeroen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.